Brak funkcji wysyłania e-mail z forum!

Wszystko co dotyczy funkcjonalności tej witryny. Pomysły nowych kategorii, informacji, itp. Usterki, problemy. Twórcza krytyka forum. Instrukcje dotyczące publikacji fotek, video.
Awatar użytkownika
Glorian
Administrator
Posty: 1643
Rejestracja: 07 mar 2016, 11:32
Lokalizacja: Warszawa

Brak funkcji wysyłania e-mail z forum!

Postautor: Glorian » 28 kwie 2016, 13:27

Kochani, dziś zauważyłem, że nie działa wysyłanie wiadomości e-mail z poziomu formularzy kontaktowych na forum.
Sprawę opisałem i zgłosiłem do suportu technicznego hosta, ponieważ to oni zablokowali tą funkcjonalność.
Czekam na odpowiedz i poinformuję jak znowu będzie działać poprawnie.
Za problemy i utrudnienia z tym związane przepraszam, sprawa jest o tyle zakamuflowana, że jest info, że email został wysłany a nie jest wysłany, każdy czekał na odpowiedz a adresat o niczym nie wiedział... <beksa>

Forum phpBB, wersja 3.1.3
Formularz kontaktowy tutaj
memberlist.php?mode=contactadmin

Jest napisane, że email został wysłany ale w panelu admina jest info, że wystąpił błąd (patrz załącznik), wysyłanie e-maili nie działa też na inne adresy niż admina. Na wszystkie możliwe to nie działa. Czy jest jakaś blokada w regułkach .httcs? Dlaczego funkcja wysyłania maila z poziomu skryptu PHP jest zablokowana na moim hoście? Proszę odblokować ją i udostępnić mi korzystanie z niej dla użytkowników forum.

Bez_emaili.jpg
Bez_emaili.jpg (253.86 KiB) Przejrzano 1005 razy

Awatar użytkownika
Glorian
Administrator
Posty: 1643
Rejestracja: 07 mar 2016, 11:32
Lokalizacja: Warszawa

Re: Brak funkcji wysyłania e-mail z forum!

Postautor: Glorian » 28 kwie 2016, 14:33

Dostałem odpowiedz:

Dzień dobry,

Uprzejmie informuję iż, w przypadku korzystania z funkcji phpmail() dla
formularza maila nie będą wysyłane.
Należy skonfigurować formularz, aby wysyłać za pomocą SMTP:
http://pomoc.az.pl/kategorie/jak-wysyla ... ormularzy/

Awatar użytkownika
Glorian
Administrator
Posty: 1643
Rejestracja: 07 mar 2016, 11:32
Lokalizacja: Warszawa

Re: Brak funkcji wysyłania e-mail z forum!

Postautor: Glorian » 16 cze 2016, 10:01

Zmieniłem serwer i od dziś działa poprawnie. Pierwszy raz od 3 miesięcy !! <yahoo>


Wróć do „Redakcja forum obudzeni.info”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron