CZAKRA VII – KORONY
Odpowiada za odczuwanie jedności ze Wszechświatem oraz za odczuwanie rzeczywistości w głęboki, duchowy sposób.
Jeżeli energia płynie swobodnie przez tą czakrę...
Odczuwasz jedność z wszechświatem. W swoim życiu czujesz, że jesteś pod opieką sił wyższych. Twoje życie przepełniają doświadczenia duchowe. Jesteś chodzącą miłością. Rozumiesz rzeczywistość w głęboki duchowy sposób.
Jeżeli ta czakra jest zablokowana...
Odczuwasz wewnętrzne rozbicie. Nie czujesz sensu życia. Nie jesteś zainteresowana/y rozwojem duchowym. Nie wierzysz w istnienie boskich energii, które wpływają na świat materialny. Czujesz się ogromnie samotna/y w tym fizycznym świecie.
SIÓDMA CZAKRA - energia jaka przepływa przez czakrę korony odpowiada za odczuwanie jedności ze Wszechświatem oraz za odczuwanie rzeczywistości w głęboki, duchowy sposób. Odpowiada jej kolor FIOLETOWY.
Czakra korony stanowi siedzibę najwyższej doskonałości w człowieku. Z pomocą tej czakry możemy osiągać jedność z Bogiem. Sama jej nazwa i położenie wskazuje na zwycięstwo boskości w człowieku.
Osoby, które mają harmonijnie pracującą czakrę korony:
- odczuwają jedność z wszechświatem
- mają poczucie wewnętrznej wolności i nieograniczonego potencjału
- rozumieją otaczającą rzeczywistość w duchowy, głęboki sposób
- wiedzą, że wszystko jest Jedną i tą samą energią, więc iluzja oddzielności dla nich znika
- są chodzącą miłością
- cechują się szeroką samoświadomością
- nie tylko czują, że są prowadzeni przez Wyższą Moc, ale oni sami są Wyższą Mocą realizującą się w materialnym świecie, doświadczającą materialnego świata
- nie osądzają nikogo, ani niczego.
Osoby, u których przepływ energii przez czakrę korony jest zaburzony:
- nie czują sensu życia
- czują się bardzo samotni w świecie
- są zamknięci na duchowość i postrzeganie siebie jako coś więcej niż tylko osobę, w tym konkretnym ciele fizycznym
- nie są zainteresowane rozwojem duchowym
- nie wierzą w istnienie wyższych energii, którymi można celowo się posługiwać, tak aby wpływać na materię
- nie obchodzi ich cel i sens istnienia, ich życie to bardziej wegetacja, niż prawdziwe, pełne przeżywanie.
Pragnąc pracować nad połączeniem z Boską energią i przejawieniem się jej w tym fizycznym doświadczeniu, musisz pobudzać ten ośrodek energii. Jak to robić?
1. Otaczaj się kolorem fioletowym (noś ubrania w tym kolorze, dodatki).
2. Oceń przepływ energii przez swoją czakrę.
- patrz...osoby, które mają harmonijnie pracującą czakrę korony
- patrz...osoby, u których przepływ energii przez czakrę korony jest zaburzony.
3. Metody uzdrowienia
- kontemplacja gwiaździstego nieba
- wizualizacja czystej, kosmicznej próżni
- wizualizacja lotu przez kosmos, mijania galaktyk, etc
- medytacja ‘w przestrzeni kosmicznej’ w której jestem tylko Ja.
4. Pozytywne afirmacje
- boskość jest we mnie
- każda informacja, jakiej potrzebuję zawsze mi się objawia
- jestem prowadzony przez Wyższą Moc
- świat to mój nauczyciel, jestem najlepszym uczniem
- wypełnia mnie Świadomość Kosmiczna
- postrzegam doskonałość własną oraz doskonałość innych
- odczuwam w sobie BEZWARUNKOWE szczęście i miłość
- poddaję się całkowicie Boskiej Świadomości – Ufam Wyższej Sile.
Nie porywaj się na pracę z 7 czakrą, jeżeli nie wprowadziłeś harmonii w niższe czakry.
Prace z czakrami zawsze zaczynaj od początku, czyli od czakry podstawy.
MERIDIANY
...kanały energetyczne.